Restauratie boot

Het onderhouden van een boot noemen we refit. Dit kunnen kleine klusjes zijn, maar ook groot onderhoud zoals het volledig vernieuwen of verjongen van het schip. Naarmate een schip ouder wordt en de technische en uiterlijke staat verslechtert, is het soms wenselijk het schip in een heel nieuw jasje te steken. Dan spreken we van restauratie en vervangen we vaak complete delen van het jacht. Een gehele restauratie is een ingrijpende gebeurtenis en vergt ervaring, vakkennis en een goede planning. Wij beschikken over al deze eigenschappen.

Dek restauratie

Werkwijze

Naast het opnieuw leggen van een teakdek, onderhouden en repareren we ook bestaande dekken. Een dek dat is aangebracht door vakmensen, is een duurzaam product. Anders dan een kunststof teakdek is een houten teakdek onderhevig aan slijtage door zon, zeewater en reiniging. Wij voeren het volgende onderhoud aan uw houten dek graag uit:

  • Opnieuw schuren van het teakdek
  • Verwijderen en opnieuw inlaten van dekdelen
  • Uitsnijden, uitfrezen en opnieuw rubberen van de deknaden
  • Compleet slopen van gedeelten van het teakdek en het aanhelen ervan
Restauratie boot

De voordelen

Wij restaureren een authentiek product met moderne technieken. Zo ontstaat een schip dat zijn klassieke uitstraling behoudt en toch geniet van de voordelen van modern comfort en kwaliteit. Eén van die voordelen is een lagere onderhoudsfrequentie. Minder tijd besteden aan onderhoud betekent meer tijd voor vaarplezier!

Restauratie in de praktijk

Restauratie voor uw boot laten uitvoeren?

Een prijsvoorstel is zo aangevraagd bij Jachtwerk. Geheel op maat en vrijblijvend!