Dek Designer

De onderstaande dek-ontwerptool illustreert de veelvoud aan mogelijke dekconfiguraties en lay-outs. De gebruikte elementen en hun indeling dragen bij aan het totale karakter van het schip, en bepalen of het een moderne of klassieke uitstraling heeft.

Lijfhout is een specifiek element dat een grote rol speelt in het definiëren van de esthetiek van het schip. Het fungeert als de primaire contourlijn van het schip, die de algehele vorm en structuur aangeeft. Gecombineerd met gebogen deklatten, draagt het lijfhout bij aan een klassieke uitstraling. Dit roept beelden op van traditionele zeilschepen, die charme en elegantie uitstralen.

Aan de andere kant, wanneer men kiest voor rechte deklatten zonder het gebruik van lijfhout, resulteert dit in een aanzienlijk modernere esthetiek. Deze keuze is kenmerkend voor hedendaagse ontwerpen, waarbij minimalisme en strakke lijnen vaak centraal staan. De rechte deklatten dragen bij aan een gevoel van verfijning en moderniteit, perfect voor diegenen die een meer hedendaagse maritieme uitstraling verkiezen.

Ga aan de slag (vrijblijvend) met het samenstellen van uw eigen kunststof teakdek.